6 Nisan 2007

Windsor!

Daha once hakkinda yazacagim dedim. Daha sonra gitme sansina eristim ve 17-28 Mart tarihleri arasinda gittim 3.kez.

Dondum,bir tembellik bir tembellik. Simdi bir heves geldi, yazalim bakalim.

Dogurdukca doguran bir tatilmis megerse benimki. Trene ilk bindigimde 23 Mart olarak belirlenmisti donus tarihim,once 25'ine ertelendi daha sonra 28'ine. Beklenmeyen gelismelerle,tum aileyi bir anda Windsor'da bulduk. Tek basima gittim,donuste yolda babam eslik etti vs vs.

Windsor hakkinda ufak bilgilerle baslayalim. Buyuk ablamla enistemin Windsor Universitesi'ne girisleri nedeniyle tanistik bu ufak sehirle. 210-220 bin civari nufusu olan bu sehrin ozelligi hemen Detroit'le karsi karsiya olmasi. Bu iki sehri,ulkeyi bir kopru ayiriyor. Ingilzcesi "Ambassador Bridge".

Ne yazik ki o koprunun ustunden gecmek nasip olmadi. Cunku iki kere Detroit'e gecmeme ragmen bunu yer altindaki tunelden yapmistim, kopruyu daha cok Abd'ye mal tasiyan tirlar kullaniyormus. Ki tunel zaten daha ilginc gelmisti. 100 sene evvel yapilmis ve o zaman yurumek icin yapmislar herhalde. Hala kullanilmakta. Arabalar vizir vizir gecmekte.

Detroit daha cok rapci sehri olarak biliniyor. Eh zaten Detroit denilince akla gelen ilk seylerde Eminem ve filmi 8 Mile. Daha cok zenci var bu sehirde ve aslinda Windsor'a bakan tarafi cok da tekin degil. Sehrin ic kisimlari daha guvenliymis.

Windsor icin ayni sey soz konusu degil. Sahil civil civil oluyor yazlari. Bizim gibi bogaz havasini koklamis,Ortakoy denilince aglamakli olabilecek insanlar icin deniz ve kopru manzarasi onemli tabii.

Bol bol doner yedim yine bu tatilde. Windsor'in doneri bir baska. Daha tuzlu mu ne. Daha bir hos geliyor :)) o kadar unutamamisim ki,gitmeden 10 gun once doner pazarliklari baslamisti ki trenden indikten 10dk sonra donercide buldum kendimi. Tatil boyunca da yedim yiyebildigim kadar. Zaman sinirlamasi da yoktu bazen gece 1'lerde bazen 2'lerde,guzeldi hakikaten. :)

Bunun disinda bol bol NBA maci izleyip bizim kablolu yayini saglayan sirkete bol bol giydirdim. Bir gunde 5 NBA maci izledigim oldu. Asik oldum sisteme diyebilirim.
Sonunda sehri yavas yavas ogrenmeye basladim. Ancak biraz gec oldu :) Bol bol sundae yedim bu arada unutmadan.

Detroit'e gecmek istedik ama gecmedik. Bir suru ivir zivir kontrol filan. Kasmak gelmedi icimizden. Basketbol oynadik,futbol oynadik. Futbolda tum sehri kendime hayran biraktim aglara biraktigim uc golle. :p Kiskananlar catlasin efendim..

Eh ufak bir ozetini cikardiktan sonra tatilin son bir resimle yaziyi bitirelim.


Not : Ilk iki resim Aralik 2005'te cekildi. Son resim Mart 2007.

Not 2 : Hersey icin tekrar tesekkurler buyuk ablama ve enisteme :)

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kucuk ablana tesekkur yok tabi di mi mizikci kardes seniiiiiii ...
bu arada o alta koydugun resmi kim cektiyse guzel cekmis :)) yani konusturmus sanatini desem fazla olmaz az bile kalir...

Nasil kaynadik bizde tatiline ama di mi ? Oyle oglum diyorum sana senin benden ve pasadan kurtulusun yok...

yine harika yazmissin yazini.. ellerine saglik.
yalniz bu arada doner demisken son gecede kasla goz arasinda seymen'e gravol surup almak gerek hesabi yine patlattin ya doneri helal olsun kanka sana... Ye ye ye birgun elbet sende kilo alacaksin... Obez oldugunu goremem omrum yetmez ama sisko oldugunu gorurum... Sisko siskooo :)))

Detroit denince akla Mehmet Okur'da gelirdi onu yazmayi unutmussun... artik gelemezde ama bir aralar gelirdi belirtelim kardesim belirtelimmmmmm...

Ben toronto'yu da cok begendim bu arada .. senden yorum almak gerek aslinda 5 km yurudugun o yonge street sana nasil geldi guzel miydi hahahahah:))) Yani biz montrealden torontoya geldik baktik sen halaaaaa yuruyordun. yuh yaniiii. Yurutene pes diyorum o kadar.. Artik yanlislik sonucu mu yoksa kasitli mi onu da bilemem.. komplo kokusu var havada komplo kokusu !

Sen iste yeter ki kardesim, bak gor sana agustos'ta nasil sistem ayarliyorum, gunde ne 5'i 15 NBA maci izleyecegin spor kanali cumbusunu nasil bagliyorum...

Ömer dedi ki...

komplo momplo deme kizim,birileri burayi okuyor. vallahi canina okur.
sehir merkezi dedi,5km yuruduk. ne dese begenirsin ? "aha karsisi iste sehir merkezi". o arada benimle serkan abinin bakislar girdi devreye zaten,cildirmis sekilde. :))

Bi de hakkimi yemissin,gravol'u almaya cikmadan once goturmustum doneri. gravol'u almaya ciktigimizda sundae goturdum :p

Detroit'in sahasinda sut cekmis adamim ben hem ;) Detroit denilince aklima bu olayin gelmemesi tuhaf tabii,baskasi olsa hayati boyunca unutmaz:p

es dedi ki...

ömer senin boyun mu uzadı yaa.. maşallahh .. dur bi artık...
sanırsam seymen her konuda sana çekmiş..hihi..
bkz :oya ablanın güncesine yaptığım yorumlar..

hihi..

C S A dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
C S A dedi ki...

sevgili kardesim ,arkadasim Omer.Biz sana tesekkkur ederiz, iyi vakit gecirdik ,iyiki geldin,haziranda sozun var, yine geleceksin.
tatilinle ilgili benim izlenimlerim..
1. omer essek gibi yemek yer ve herif hep ayni kilo ve fizikte.
2. omer gel disari cikalim doner yeriz de me! sabaha karsi 3 te olsa ,saka yapmis dahi olsan, hadi baba cikmiyor muyuz diye konusmaya baslar ve sabaha karsi kendini yollarda bulursun.
3. herif futbolunu gelistirmis, yalniz aman 1-2 gol atmasin ..vidi vidi vidi surekli konusur havaya giriyor.
5.aleme gittigimiz yerleri karistirip basimizi belaya sokar.
6.herif te manyak networking var mac sonuclari cebine sayisiz arkadasi tarafindan aninda mesajlanir.

C S A dedi ki...

Yukaridaki yorumumda maddeler 3 ten 5 e atliyor.Neden 4 yok ? neden ? Acaba 4 yazildi da sonradan mi silindi yoksa basit bir kaydirma mi ? Neden 5 kaymadi da 4 kaydi?

Olcay dedi ki...

Gene bekleriz efendim..

Ama siz buyuk sehir insani olarak begenmezsiniz Windsor'u. En son aksam masadaki muhabbeti de unutmadim, unutturmamda..

Babam - Yazin da mi gelecekmisin Windsor'a? (gibisinden bisey demisti) O zaman Tr tatilin kisalir..
Omer – Aaa, Windsor yuzunden Tr tatilimi kisaltmam
Buyuk Abla (kocasina doner ve derki..) - Bak gor, sen gak dedimi doner, guk dedimi sundae ile besle, al iste sana cevap, demistim sana ispanak yedirelim her gun diye...
CSA (nam-i diger koca) - Hakliymissin valla, buna ispanak bile fazla..
Omer - Ama ben oyle demek istememistim ki...
Buyuk Abla - Yemezler...