19 Eylül 2009

Haftanın Tribünü: BEŞİKTAŞ

Manchester United'lı oyunculardan sonra UEFA da taraftarımızın hakkını teslim etmiş. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi 1.haftalarının en iyilerini seçmişler. Taraftar kısmında kim var bilin? Tabii ki biz. İlk haftada oynanan maç sayısı ve evsahibi takım sayısı 40 (16 Şampiyonlar Ligi ve 24 Avrupa Ligi). Birinci seçilen biz.

Kaynak (uefa.com)

5 yorum:

The Eagle Abroad dedi ki...

baska ne beklenebilirdiki? :)))

ygtylmz dedi ki...

Fenerbahçeliyim öncelikle .

Birşey merak ediyorum . Siz nereye kadar taraftarınızla birinci sıraya oynayacaksınız . Ne bir avrupa başarısı ne bir avrupa galibiyeti ile uefa manşetlerine çıkamıyorsunuz . 3 yılda 1 oluyorsa oluyor . Ayrıca Sizce de Çarşı Beşiktaş'ın önüne geçmedi mi ? Bir de takımınız sürekli atak yerken , 2 pas yapamıyorken yapılan bir dale şov ne kadar mantıklı ? Gerçekten Taraftarınız da olmasa ne yapacaksanız bilmiyorum .

Ömer dedi ki...

Bunu bir Fenerbahceli Twente'ye yenildikten 2 gun sonra mi soyluyor? Fenerbahce'nin en buyuk Avrupa basarisi nedir? SL Ceyrek finali mi? Peki 2002/03 sezonunda biz Uefa Kupasi'nda (sizin o zaman 2.turdan oteye gecmisliginiz yoktu) ceyrek final oynamadik mi? Avrupa basarisi ise al sana basari.

Carsi, Besiktas'in onune gecmedi, gecemez. Buna bir defa Carsi izin vermez. Kaldi ki en basitinden buradaki tum ovgulerin hepsi "Besiktas taraftarina" , Carsi yazan veya bunu Carsi'ya mal eden yok. Besiktas olmasaydi Carsi olmazdi, hepimiz yeterince farkindayiz bunun.

Dale sov tribunu hareketlendirmek icindir. Milletin stres icerisinde maci izlerken durgunlugunu cozmek icindir. Iyi de sonuc vermistir. Kaldi ki ben macin hic bir bolumunde atak ustune atak yapan bir ManU gormedim. Abartmissin.

Taraftarimiz bu kadar buyuk olmasaydi, bu kulup bu kadar buyuk olmazdi. Biz taraftarimizla buyuguz, taraftarimiz oldukca buyuguz. Bir gun taraftarimiz olmazsa, son sorunu o zaman dusunuruz.

ygtylmz dedi ki...

Öncelikle sorularıma tek tek cevap verdiğin için teşekkür ederim .

Twente'ye yenildik diye soru sorma hakkım yok mu ? Başarı olmadıktan sonra taraftarımız ile ön plana çıkmamız beni hiç ilgilendirmez ki tribün içinde 90 dk bağıran biri olarak . Ataktan kastım topun hep Manchester United oyuncularında olmasıdır . Eğer ki büyük taraftarımız var diyorsanız neden forma satışında , kombine satışında , ürün satışında , seyirci ortalaması konusunda hep bizim arkamızda kalıyorsunuz . Nerede o büyük taraftar ? Maça gidip bağırarak büyük taraftar olunmuyor bence . Ayrıca hadi bağırdınız da içeride bütün maçları mı kazandınız ? Öyle birşey de yok . Gerçekten durumlar ilginç .

Ömer dedi ki...

Avrupa'da buyuk basarilardan bahsediyordun da, o yuzden Twente'ye yenilmenizi ortaya attim. Baska bir nedeni yok.

Diger yazdiklarina sadece mantalite farki diyebilirim sana. Bizim icin basari cok sart degildir. Buyuklerimiz zamaninda 15 yil sampiyonluksuz gecen donemi gormus, benim jenerasyonum 14 yilda 2 sampiyonluk yasadi. Senin takimin ise 5 yildan fazla ara vermemistir sampiyonluklarina. Bu fark taraftari da etkilemis demek ki. Senin icin tribunden once basari gelir. Bizim icin basari gelmese de olur, cunku biz maglubiyetten cikan acisina bile bagimliyiz bu takimin. Hatta bu yuzden tribunumuz arabesk takilir cogu zaman. Bakarsan bestelerimize daha iyi anlarsin.

Bir kere sizden daha az sayidayiz, bunu kabul etmek lazim. Onun haricindeki konularda ben de slklntlLlylm. Ancak cok bir sey de diyemiyorum cunku genelde Besiktas'i tutanlarin alt tabakadan oldugunu biliyorum. Zaten bu slklntlLardan cikmistir "halkin takimi" tanimi. Buyuk taraftar harcanan para ile olmaz ama yanlis dusunuyorsun bence.

Bu arada bagirmanin amaci illa ki oncelikle mac kazandirmaktir. Ancak bu yine sart degildir. Onemli olan o aski o stadda doyasiya yasayabilmektir. Biz de bunu hakkini vererek yapiyoruz. Sahaya inip topu oynayacak halimiz yok, olmayinca olmuyor ne yapalim :)

Bu arada kufur ve Besiktas'a hakaret icermedigi surece tabii ki her sekilde tartisabiliriz olani biteni. Mutlu oluyorum boyle okundukca veya insanlar vaktini ayirip fikirlerini yazdikca... Ben tesekkur ederim asil sana bu yuzden. Hayirli sabahlar.