12 Ocak 2008

Amin Geliyor Amin!

BEŞİKTAŞ taraftarinin Pascal Nouma sevgisi bilinir. Nouma gittikten sonra yeni Nouma'lar arayip durdu bazilarimiz. Bir nebze olsun El Amin bu arayisa cozum olmustu. El Amin ile taraftar arasinda degisik bir bag vardi. Herkes cok seviyordu,o da hem oyunuyla hem sempatik tavirlariyla bu sevgiye layik oldugunu gosteriyordu.

El Amin denilince akla serbest atislar geliyordu elbet. El Amin serbest atislari sayiya cevirdikce, taraftar "Aminnnn" die haykirarak salonlari inletiyordu. 2 sene boyunca boyle oldu bu.



Ilk senesi boyunca cok guzel galibiyetler yasadik ancak yari finalde elenerek sezonu kapattik. El Amin'in ikinci sezonunda ise takimimiz 30 sene sonra play-off finaline cikti. Tabii bunda El Amin'in katkisi buyuktu.
Yari final serisinde rakip Ulkerspor'du, sezon icerisinde 2 kez onlari maglup ettigimiz icin seriye 1-0 onde basladik. Ilk mac Akatlar'daydi. Mac bastan sona basabas bicimde oynandi. Son saniyelere Ulkerspor onde girdi. Macin kaderi,macin son hucumu,salondaki 3500 cift goz, tv basinda binlerce insanin dikkati, her sey El Amin'in ellerinde ve uzerindeydi. Peki El Amin ne yapti ?



Son saniye ucluguyle maci bize kazandirdi. Seri 2-0 oldu. Ardindan 1 yenilgi,1 galibiyet alarak toplamda 3-1'lik seri sonucu finale yukseldik.


2.sezon sonunda El Amin'e 350 bin dolar teklif edildi 1 sezon icin. Ancak Ukrayna'dan aldigi teklif cok cazipti, senelik 700 bin dolar. Yani bizim teklifimizin tam iki kati. Gitti haliyle,giderken bile aciklamalariyla gonlumuzu almaya calisiyordu sanki. "BEŞİKTAŞ'a gelecekte donmek istiyorum."

Bu kulube donmedi ancak bu topraklara dondu. Ve Akatlar'a tekrar cikiyor Cumartesi gunu. Telekom formasiyla ama. Olsun,biz yine de bekliyoruz kendisini buyuk heyecanla.
Belki Amin cekilmez bugun serbest atislarinda, belki attigi sayilara sevinmeyecegiz bu defa. Ancak alkislarla karsilanip,alkislarla gonderecegiz kendi ufak oyunu dev adami.

Amin geliyor Amin!

Not: Turk Telekom'un yarisi eski oyuncumuz neredeyse. Elbette eski kaptanimiz Baris Ozcan'i,Muratcan Guler'i,Bekir Yarangume'yi,Haluk Yildirim'i ve Michael Wright'i da unutmadik. Hepsinin takimimiz icin zamaninda cok buyuk katkilari oldu.

1 yorum:

farawaysoclose dedi ki...

yine Güler vs. Güler maçı olacak :)