13 Ocak 2008

Nobreeee

Eskiden bizim taraftarin bir ozelligi vardi. Bizi 3 puana goturecek hareketleri yapamayan ancak sahada formasini islatan,mucadele eden,kosan,didinen,pres yapan oyuncularin sevilmesi/takdir edilmesi gibi. Asagida resmi bulunan zat tam bu dediklerimi yerine getirmesine ragmen iki sezondur yasadigi sanssizliklar nedeniyle gol yollarinda bekledigimiz katkiyi veremeyince, cogu kisi gitmesini istemeye basladi.
Bu taraftarin huyunun degismesinden midir,yoksa Nobre'nin Fenerbahce'den gelmesinden midir bilemiyorum. Sahsen ben sahaya ciktigi ilk an unuttum Fenerbahce'den geldigini. Ustunde o kutsal amblemi gordukten sonra gecmisin onemi kalmamisti cok fazla. Ilk sezonunun sonunda Kadikoy'de golunu atip 2500 Kartalin oldugu tribune kostugunda ise zaten Fenerbahce dosyasi tamamen kapanmisti benim icin, acilmasi da mumkun degildi.

Nobre bu sezona da cok iyi baslayamadi. Ilk yariyi 1 golle kapatti. Ancak forma buldugu anlarda surekli kostu,pres yapti,mucadele etti,formasini islatti,formanin hakkini verdi. Ikinci yariya Turkiye Kupasi'nda attigi golle basladi. Ancak Holosko transferi elbette ki forma giymesini zorlastirdi. Bugun ise 85.dakikada oyuna girdi. Belki onu oyuna sokan Ertugrul Saglam bile bu kadar buyuk katki beklemiyordu ondan. Ancak ben ve benim gibi az sayida Besiktasli onun iyi oyuncu oldugunu biliyorduk. Bir seyler eksikti,skor uretemiyordu ancak iyi oyuncu oldugunu degistirmezdi bu.

Nobre bugun oyunda oldugu 5 dakikada guzel bir gol atti,cok kritik 2 puan daha kazandirdi takimimiza. Ilk yarida her mac Bobo'nun yanindaki forveti degistirip duran Ertugrul Saglam'a da, 3-5 kurusluk adamlara sabir gosterip kumasinin iyi oldugunu 3 senedir Super Lig'de belli etmis adama sabretmeyen bazilarina da en guzel cevabi verdi.

Gelecek maclarda muhtemelen yine son 15-20 dakika oyuna gireceksin,yine surekli oynamana izin verilmeyecek ve sezon sonunda gitmen istenecek. Istatistiklere baktigimizda 3-5 yil sonra Fenerbahce'deki istatistiklerini yakalayamadigini gorecegiz belki , bazilarimiz senin mucadeleni,formanin hakkini verisini ve kritik gollerini hatirlayacak. Buna eminim.

Nobre! Nobre Nobre!

3 tane de noktalama yapayim.

* Nobre son 3 sezondur Konya deplasmanlarini bos gecmiyor. 2005/06 sezonunda olayli 4-2 biten macta 2 gol atmisti Fenerbahce formasi altinda Konyaspor'a. Gecen sene 2-1 yenildigimiz macta durumu 1-1'e getiren golu Nobre atmisti. Bugun de girdi 5 dakika icerisinde skoru degistirdi ve Konya deplasmanini yine bos gecmedi. 3 mac 4 gol.

* Siyah formamizla 5.kez sahaya ciktik bu sezon. 5.mac 5.galibiyet [Kasimpasa,Denizlispor,Liverpool,Diski ve Konyaspor]

* Bu sezon 90+3'te gelen bir golle 2.kez sevindik. Ilkinde sevinememistim arkadas daha once msn'den haber verdigi icin gol oldugunu. [yayin gec geliyordu malum netten izlerken] Bugun ise sabahin koruydu, aile halki uyuyordu cok bagiramadim. Yine icimde kaldi yani. Benim haykirmam filan lazimdi normal sartlar altinda :( ufff..

1 yorum:

C S A dedi ki...

---nobre ile ilgili konuda imzami atarim altina ok.
---gol e bagirman konusunda aile halki olayini gec ,cunku bobo nun kacirdigi golde zaten sayende uyanmistik.