9 Şubat 2008

Raptors / 1000


Toronto Raptors,1995/96 sezonunda NBA'e giris yaptilar. NBA'e giris yaptiklarinda yalniz degildiler, Vancouver Grizzlies ile birlikte NBA'in iki takimindan biriydiler. Daha sonra Grizzlies kulubu takimi Vancouver'dan Memphis'e tasidi. Raptors tek Kanada temsilcisi olarak kaldi.
3 Kasim 1995'te NBA'deki ilk macina cikan Toronto Raptors, 12 yili askin sure sonra bugun Los Angeles Clippers ile karsilasti. Bu macin bir ozelligi vardi, o da Raptors'in NBA'deki 1000.maci olusu.
Raptors 12 yillik gecmisinde en iyi derece 47-35, en kotusu ise 16-66. Takimin 1 Atlantik Grubu sampiyonlugu var,o da gecen sene. Play-off'a 5 kez katilan takimin en iyi derecesi ise 2001'deki konferans yari finali.
***
Bana gelirsek, 2000'den beri takip ediyorum bu takimi. Kanada'nin tek takimi olmalari ve zamaninda cok sevdigim Vince Carter'in bu takimda oynamasi buyuk etkendi tabii. Bugun 1000.mac yayinlanirken televizyon'da,bol bol gecmise donus yaptilar.
Bir ara kucuklugumu gordum,14-15 yasindayken heyecanla internete baglanip, nba.com'a dalip Raptors ne yapmis diye baktigim gunler geldi aklima. Ardindan 1999'daki New York Knicks ile oynanan play-off serisi ve o kritik 5.mac , tv'den izlemistim gecenin bir yarisi. Arsivimde hala Fanatik Basket'in 2000'de verdigi Vince Carter posteri de durmakta...
Aklima sonra kucukluk hayalim geldi. Raptors'i ciplak gozle izlemek. O da oldu cok sukur Aralik 2005'te. Demek ki ben cidden onemsemisim bu takimi son 7 senede, bugun iyice anladim...
Yürü be Raptors!

3 yorum:

Burak dedi ki...

Bu Toronto sevdası benden baskasında olmaz sanıodum.Abimin bana bıraktıgı bır sevgi.Goztepede bıraktıgı sempatı gibi.Bir tek Lazio yu sewmedım onun sewdıklerınden.Her gun gazeteye bakar takıp ederım raptorsı kazandık mı dıye.2. kişide ömer git gide cogalıyoruz.''BİRİ BİZİ DURDURSUN!! :)

Ömer dedi ki...

"FARKINDAYIZ,BILIYORUZ. COGALARAK GELIYORUZ!" hieytttt :)

C S A dedi ki...

Toronto yalan tek gercek Detroit.
DetroitSpor a NBA de basarilar...