16 Nisan 2008

Sivas deplasmanı

(6 Nisan 2008, Sivasspor 1-2 BEŞİKTAŞ)
(29 Nisan 2007, Sivasspor 0-1 BEŞİKTAŞ)
***
2007 ve 2008 Nisan'larinda Sivas'ta oynanilan maclardan cikan 2 foto. Ikisini de cok seviyorum. Ikincisinin anlami buyuk, o yagmuru 90 dakika yiyen taraftar, arti'larda gelen golle cilgina donmustu. Takim ile butunlesme mukemmeldi mac sonunda.
Ilki ise 10 gun oncesinden, macin cok onemi yok ancak tribun cok guzel gozukuyor. Siyah'in agirlikli olmasi belki de benim hosuma gitme sebebi.
Bahar aylarinda oynanilan oglen maclari, hele yagmur varsa veya hava kapaliysa cok daha zevk veriyor bana. Bu iki macin ortak noktasi da bu zaten...

4 yorum:

Ortega dedi ki...

Şu 2.fotoyu görünce aklıma geldi.Şampiyonluğu son maçta kaptırdğımız o lanet sene, Samsun deplasmanına gitmiştik. Maçı 4-0 almıştık (Alex'in penaltı kaçırdığı maç.hafızası kuvvetli olanlar hatırlar). Neyse kar,yağmur, fırtına ne ararsan var. Maç saati de şiddetli bir yağış vardı. Samsun tribünlerine baktım, kamera çekimin tam karşısındaki tribünden bahsediyorum, üstü açık olduğu için herkes şemsiye ile gelmiş. Biz şanslıyız, kale arkasındayız, üstü kapalı tribünün..Garip di mi? Neyse o görüntüyü görünce Artemio Franchi mi lan burası demiştik birbirimize..Şimdi tekrardan 2.fotoya dönünce aynı soru aklıma geldi. Orası Sivas değil de,Artemio Franchi mi yoksa :)

Adsız dedi ki...

abicim ne samsun deplasmanıymış ya..hepinizin ağzında.unutamamışsınız bir türlü :D

Ömer dedi ki...

Harbi ha, daha dun gormustum deplasmanin resimlerini -sanirim ayni Samsun deplasmaniydi- simdi de burada karsima cikti. Yillar sonra 4 atarak "arkayi dortleyelim" muhabbetine karsilik verdiginiz icin mi bu kadar kiymetli nedir :p

Ortega dedi ki...

İnsanın gittiği her deplasmanda ölümden döndüğü olmuyor kayser usta ve lazisporlu.. Trabzona gidip hacı olsak kayser gibi, sabah akşam ondan bahsederdik biz de..Oraya en yakın yer Samsun'du.Biz uyurken araba şarampole yuvarlanıyormuş falan filan..Uykuda gidiyorduk anasını satayım. Karlı havada sahilde g.tumuz dondu daha ne olsun be!Oradaki zabıta olmasa, bizi içeri almasa gebermiştik belki. Bi de küresel ısınmadan bahseidyor millet..Bu Bursa'ya, Antep'e, Konya'ya deplasmana gitmeye benzemiyor işte.Hani nerdeyse yolda işerken sidiğin donma raddesine vardığı bir günden bahsediyoruz..Üzerimize koşan 100 kişiden, maç esnasında nerden geldiğini anlamadığım, yanıma düşen tuğlaya benzer cisimden hiç bahsetmediğim daha dikkat edersen :)

Samsun ne ilk deplasmanımızdı, ne de son olacak inşallah ama gönlümüzde yeri ayrıdır..Bırakın da bahsedelim biraz.