7 Ağustos 2008

Dirk Nowitzki # 41

Ad-Soyad: Dirk Nowitzki
Doğum Tarihi: 19 Haziran 1978
NBA Kariyeri: 1998-....
Kariyer Ortalamaları: 22.4 sayı , 8.6 ribaund
Başarıları:
8 Kez All NBA Team
7 Kez All Star
2002 Dünya Şampiyonası 'MVP, En değerli oyuncu'
2005 Avrupa Şampiyonası 'MVP, En değerli oyuncu'
2006 NBA All Star Üçlük Yarışması Şampiyonu
2007 NBA 'MVP, En değerli oyuncu'
***
10 yıldır NBA oyuncusu, 1 sezon hariç her sezon 82'er maç + play-off oynamış, bu her sezon yaklaşık 100 maç demek. Yetmemiş hemen her yaz Almanya Milli Takım kamplarına katılmış, turnuvalarda boy göstermiş. Ne kariyer, ne maddi açıdan bir getirisi olmamasına rağmen ve aslen Polonyalı olmasına rağmen Almanya Milli Takımında oynamaya devam etmiş, belki de o formayı giymek için ilk koşanlardan biri olmuş.
*
Ve aynı Nowitzki, kariyerindeki bunca başarıya rağmen hala aç bir kurt gibi yeni bir turnuvayı bekliyor; Pekin 2008 Olimpiyatları. Hem de yukarıdaki saç stiliyle. Hem de Alman kortejinde bayrağı taşıyacak adam seçilerek.
*
Alman Basketbol Milli Takımı, Olimpiyatlar için ön eleme oynarken Nowitzki hayallerinden birinin Olimpiyatlarda mücadele etmek olduğunu söylüyordu ve ekliyordu; sonuç ne olursa olsun, orada olmak bile gurur verir. Final maçında Almanya ve Nowitzki istediğine ulaştı. Alman Olimpiyat komitesi de kendisini onurlandırdı ve Alman kortejinde bayrağı taşıma görevini Nowitzki'ye verdi.
*
Bu onurlu ve karakterli adam, bizim NBA yıldızlarımızın suratını kızartır mı bilmiyorum ama beni imrendirdiği, kendisine bir kez daha hayran bıraktığı ve daha 30 yaşındayken 'bir imkan olsa da bu adamı ömür boyu izleyebilsek' dedirttiğini rahatlıkla söyleyebilirim.
*
Dirk Nowitzki # 41!

4 yorum:

Unknown dedi ki...

kafasına kazıttığı sözümona olimpiyat logosu daha çok "88o" ya benzemiş

graSS dedi ki...

ne alaka şimdi, bu eleman senin ksantofilli haline benziyor ömer :)

Ömer dedi ki...

ksantofil ne demek lan? küfrediyorsan darılırım bak :D

graSS dedi ki...

bitkilere sarı rengi veren kimyasal.şimdi bitki küfürse darılabilirsin :D