29 Eylül 2007

BEŞİKTAŞ!

* Maçlara gidemiyorum. Uzaklık konusu. O halde ben de şöyle özetliyim durumu ;
"Seni düşünerek uyanmadığım gün, senin için uyanmadığım gün öldüğüm gündür benim"
***
* Hersey BEŞİKTAŞ için , bu ömür bile..."

9 yorum:

Yağız Gönüler dedi ki...

Galatasaray, Besiktas'tan her daim büyüktür. Derbi istatistiklerinden tarihi basarilara kadar üstündür. Türkiyede tek bir derbi vardir o da Galatasaray ile Galatasaray arasindadir.

Misterio dedi ki...

Siz de febeleşiyorsunuz yani, takılın o zaman kendi çapınızda, kendi cumhuriyet veya derbi maçlarınızda.. Hiç bir şey de bu kadar ucuz olmasın, kırmızı terden bordoya, beyaz griye dönsün.. Hakem kokmasın goller, sadece yetenek, yaratıcılık koksun.. Yine de tebrik ederiz, ensenizdeyiz.

Ömer dedi ki...

Buyukluk derdimiz olsaydi, sayilari ogrettiklerinde en cok kimin sampiyonlugu var ise onu tutardik.
Biz ki 21 yillik hayatin son 11 yilinda sadece 1 sampiyonluk gormusken, hala bu kadar yogun bir ask yasayabiliyoruz , bunun manasi bu ulkede bizim uzerimize asik,bizim uzerimize taraftar olmadigidir.

Yağız Gönüler dedi ki...

Istatistik dünyanin en önemli konusudur. Futbol sayilarla oynanir. 1980 basimli gazetelere bakin, gol denmez sayi denir. Febelesmek nedir bilmiyorum ama futbolu cok iyi biliyorum. Futbolu cok iyi bildigim icinde takimimla bu ülkedeki hicbir takimi bir tutmuyorum. Galatasaray bu ülkenin lokomotifidir. Geriye kalanlari eger isterlerse ray olabilir.

- Galatasaray'in 16 sampiyonluguda sike kokarken Besiktas 2 parca faksla gögsüne yildiz takmistir Ömer. Bu neyin derdi. Büyüklügünmü sayilarinmi baska seyinmi?

- O kadar büyük bir taraftariniz varki haftasonu toplantilarinda oturup bu hafta hangi dergiye konu olsak diye düsünüyorlar. Binlerce km uzakliktan bunlari ögrenmek cok zor Ömer. Carsi herseye karsi. Popüler kültür haric.

- Galatasaraylinin Galatasaraya olan aski Kopenhag sokaklarinda, Belcika sokaklarinda, Paris sokaklarinda kokar. Kokar ama nasil kokar acin arsivinizi okuyun edinin ögrenin.

Ömer dedi ki...

Yahu bana ne GS'dan? Ben basari sevdalisi degilim diyorum,basari umrumda da degil ben renklere asigim diyorum,sen GS lokomotiftir diyorsun. Ray olsun Besiktas,lokomotifin tekeri olsun,lokomotifin yaninda esamesi okunmasin,kimin umrunda yahu? Asigiyim,var mi?

Buyukluk istiyorsan yildiz ile ay'in amblemde olusundan dem vurayim ben de o halde.Kolaysa iki faks gonder de onu yap bakalim. Kaldi ki cekilen fakslarda anormal bir sey yok. Turkiye Sampiyonu kabul edilip,Avrupa Kupalari'na gonderilen takim,elbette Turkiye Sampiyonlugunun tescilini arayacak,anormal bir sey goremiyorum burada. Ama benim icin yildiz sayisi da onemli degil. Yemisim yildizlari..

Besiktas taraftarini sadece Carsi olarak gormek sig dusunmektir. Bu kadar sig dusunebilecegini hic dusunmemistim. Yorum yok..

Galatasaraylinin aski beni ilgilendirmez,zerre kadar umrumda da degil. Benim askim asklarin en guzeli,yemisim diger asklari..

Misterio dedi ki...

Benzer şekilde aşığız, kabul ettirmek, sevdirmek ya da haklı göstermek zaten zor bir başkasına.. 6-0 yenseydiniz de sayılardan, istatistikten bahsetseydin eminim kimse zaten sesini çıkaramazdı.. Övünüp şişirildiği sürece göğüs büyüklüğün bir önemi kalmaz.. Bırakın biz takdir edelim sizi, uefa kupasını kaldırdığınızda sizin için bağırdığımız gibi.. febeleşmek de, Galatasaray vs Galatasaray derbisi hayallerin içindi ;)

Sevdaları, Galatasaraylı'nın Galatasaray'a, Beşiktaşlı'nın Beşiktaş'a aşkını hiiç tartışmayalım, sidik yarıştırılacak mevzu değil, sen neysen ben de oyum..

Yağız Gönüler dedi ki...

Sizin üzerinize asik olmadigini savunuyorsun bir post önce, sonrada banane baskasinin askindan diyorsun. Bana göre futbol konusunda surada tükettigin zaman bosa. Bilgi yerine laf dalasi yapmayi tercih ediyorsun. Bana bilgi verki karsiliginda alasin.

Ay-yildiz genc partinin ambleminde de var. Büyüklük armandaki herhangi bir sembolle degil tarihindeki basarilarinla ölcülür. Banane onane sunane diye ilkokul üslup tipinde yaptigin cagrisimlara söyle karsilik veriyim. Banane dedigin takimlar olmasa lig olmaz senin besiktasin olmaz tutku olmaz sevgi olmaz. O zamanda sen oynamiyorum lan banane deyip oturursun.

Gizemcim övünüp sisirilmekle alakali yazdigin sagduyu mesajini keski renkdasinin bu mesaji icinde gösterseydin: "Biz ki 21 yillik hayatin son 11 yilinda sadece 1 sampiyonluk gormusken, hala bu kadar yogun bir ask yasayabiliyoruz , bunun manasi bu ulkede bizim uzerimize asik,bizim uzerimize taraftar olmadigidir."

Dedigin gibi bazi mevzularda sidik yaristirmak yanlis. Hele ki Galatasaray ile Besiktas arasinda..

Kolay gelsin.

Ömer dedi ki...

Durduk yerde Besiktas ile ilgili bir yaziya gelip kompleksin varmis gibi Galatasaray'i sokan ben degilim,sensin.
Demek ki zamaninda bir seyler aci vermis ki irinini kusuyorsun boyle sanal ortamda.
Tek galibiyetle son 2gunde gaza gelen fazlaca GS'li gordum. Nedeni ne hakikaten merak ediyorum..

Evet,benim askimin ustune ask yok. Ve evet,baska asklar umrumda bile degil.Oturup senin basari uzerine kurulu askinla kendi askimi karsilastirmam bile.
Ayrica sana sormadim neyi yazarsam dolu neyi yazarsam bos olacagini. Kaldi ki ben futbolla ilgili bir sey de yazmadim. Ben askimi yazdim. Benim askim da futbol takimi degil. Basketbol,voleybol,hentbol hatta ve hatta satranc,gures,boks.
Ben bu takimin herseyiyle ilgileniyorum,iki kupasiyla iki gailbiyetiyle degil.

Gelip tartisma cikarip ardindan da "laf dalasi" diyorsun,bu da guzel. Belki de hata, senin gibi bloguna yapilan yorumlari onaydan gecirmeden kabul etmek. Nasilsa dostlar yaziyor diyip,boyle serbest birakmak.Sonra da burasinin sov mekanina donmesine izin vermek.

AY YILDIZ'in o ambleme bir de koyulus sekli var,ancak bunu konusmak elbette isine gelmeyecek. Haklisin,tahmin etmeliydim.

Yaptigin cok buyuk saygisizlik..

Kartal Bafiler dedi ki...

Yahu arkadaşlar adam ilk cümlesinde;
- Türkiyede tek bir derbi vardir o da Galatasaray ile Galatasaray arasindadir. -
demiş siz daha ne anlatmaya çalışıyorsunuz,rahat bırakın arkadaşı bir kaç gün sonra kendine gelir.