28 Nisan 2008

Düşünmeden dalacaksın

Uzun sure sonra futbol oynadik, guzeldi. Yine hamlastigimi anladim tabii eve gelince. Baktim ileri cikinca geri donemiyorum, dedim en iyi ben stoper takilayim. Stoper mevkii'nde iyiydim de hani. Gelene dan dun vurdum, topla gelene gecit vermedim. Macin her ne kadar basinda vurdugum 3-5 topun gittigi yerlerden memnun kalmasam da, daha sonra o sorunu da halletik. 1-2 haftaya tam kivama gelirim, gider surpriz zamanlarda gol bile atarim.

Yine bir cok turden adamla beraber oynadim. Her zaman ki gibi toplanan 16 Turk'un mac oncesi kadrolari belirlemesinin 20 dakika civari surdugunu mu yazayim, "nasilsin?" diye kotu niyet beslemeden daha onceden tanidigim Fenerbahceli elemanin hatrini sordugumda "iyiyim olm ben biz hala ikinciyiz,siz kendinize bakin" seklinde cevap almami mi yazayim, benim cevap olarak bir paragraf dolusu laf edip gerginligi iki katina cikarmami mi anlatayim, espri yaptigim elemanlarin espri'nin e'sinden anlamamasina mi yanayim, yoksa faul yaptiktan sonra ozur diledigim adamin onemi yok birader dememesine nasil kil oldugumu mu yazayim. Bilemedim valla...

Bugunden cikarilan dersler de var elbette;
1- Allahina kadar gireceksin topa, dalacaksin herkese. Sonra da ne yerdekini kaldiracaksin,ne de ozur dileyeceksin. Hatta ustune "topa mudahele" diyip pislik yapacaksin. Boyle yuruyormus bu isler...
2- Millete "nasilsin?" demeyeceksin, direkt tuttuklari takimlara laf atip ortami gereceksin. Bazi insanlara nezaket kurali islemiyormus.
3- Espriyi anlayan adamlarin yaninda yapacaksin ve espriyi ciddiye alip mal mal bakanlara "ne var?" bakisi atacaksin.

Daha cok ders cikar bu futbol musabakalarindan, gelecek gunlerde yazmaya devam ederim artik...

6 yorum:

Unknown dedi ki...

o yüzden Materazzi gibi, Roy Keane gibi, Cantona gibi futbolculara hayranlık duyarım ve örnek alırım kendime.

sen zaten fotoğraflarda görmüşündür nasıl pislik bi futbolcu olduğumu :)

voodoo girl dedi ki...

bayılıyorum halı saha muhabbetlerine

kartalsafa dedi ki...

heralde olm matrix gibi dalıcan böyle kol bacak ne varsa.

Roy Keane dedi ki...

Top geçer,adam geçmez abi. Bu felsefem boşa değil.

Zamanın betonuydum hey gidi günler. En son benden yılıp kaleye geçirmişlerdi. Kalede bile foul yapıyordum hele kornerlerde.

Hayatta en çirkef olduğum konudur foul. Kullanıcı adıma da yansıdı hayat felsefem.

gkhngnyhn dedi ki...

işte o "dalmak" göt isteyen bir mesele.

tam dalacakken bir de bakmışın ki adam 5liği çakmış gidiyor ömer efendi.

Ömer dedi ki...

O zaman daha kotu ya Gokhun, hirslanir depar atar,arkadan cift dalarsin bu sefer eger dalacagin kisi yakin bir arkadasin degilse :)