31 Temmuz 2009

Karabağ Bir Bir Aşıyor Engelleri...

Başlıkta her ne kadar Perşembe günü bir zafere daha imza atan FK Karabağ yer alsa da, yazıya FK Bakü ile başlamak gerek. Salı günü Bakü'de Levski Sofya ile karşılaştılar. AZ TV sayesinde bu maçı da izleme imkanım oldu. FK Karabağ-Rosenborg maçı kadar heyecanlı ve zevkliydi. FK Bakü zaman zaman Levski'yi bunalttı, hatta ikinci yarıda net bir penaltısı verilmedi. Forvet oyuncuları Felix'e ceza alanı içinde yapılan faul es geçildi. İşin tuhafı, faulu yapan Bulgar oyuncunun bir de sarı kartı vardı. Verilmeyen penaltı pozisyonundan sonra 2-3 gol pozisyonundan da yararlanamadı FK Bakü ve maç başladığı gibi bitti.

Levski Sofya ikinci maç öncesi turun favorisi, doğru. Ancak şunu da unutmamak gerek ki Litvanya ekibi Ekranas ile deplasmanda 2-2 berabere kalabilen bir FK Bakü, bir gollü beraberlik de Bulgaristan'da alabilir. Varsayalım, alamadı ve turu geçemedi. Bu bile dünyanın sonu değil çünkü FK Bakü Şampiyonlar Ligi'nden elense dahi Uefa Kupası'na Play-off turundan giriş yapabilecek. Bunun rahatlığı var. Yani FK Bakü'nün şu an bile 3 Avrupa Kupası maçı daha garanti. Gelecek haftaiçi kalplerimiz ilk olarak onlarla atacak..
-
Gelelim FK Karabağ'a...Geçen hafta çok güzel bir zafere imza atmışlardı. Bu turda rakip Finlandiya'dan Honka'ydı. Ben bir beraberlik bekliyordum FK Karabağ'dan, çok daha iyisi oldu. Deplasmandan gelen bir galibiyet ile turun kapısını sonuna kadar açtılar. Çok büyük bir avantaj var elimizde artık. Gelecek Perşembe ekran başına kurulup, aynı spikerin heyecanlı anlatımıyla Honka maçını izleyeceğim. Çok güzel olacak Rosenborg maçının bir tekrarını yaşamak... Birer birer aşıyor engelleri FK Karabağ... Tüm futbolculara helal olsun...
-
Bu arada FK Karabağ yazısını yazdığım bugünden bu yana gerek e-mail ile gerek bloga bırakılan yorumlar ile iyi dileklerini belirten tüm Azeri kardeşlerimize teşekkürler. Çoğunuz şans eseri geldiniz belki de nacizane bloguma. Bir şekilde Türk insanının Azeri kardeşlerini ne kadar önemsediğini size gösterebildiysem ne mutlu bana. İnşallah gerek FK Bakü, gerek FK Karabağ veya gelecek aylarda Azerbaycan Milli Takımı güzel sonuçlar almaya devam eder, ben de buradan o sonuçları kutlamaya devam ederim...
-
Yaşasın Azerbaycan!

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

Yaşasın Kavim Gardaş...

Unknown dedi ki...

aha süper oley

AGL4E dedi ki...

Cok tesekkurler bir daha yer verdigin icin :) bundan bogle surekli takip edecegim blogu. ilginc haberler de yer aliyor burda,hosuma gitti :) honka macinda stadi doldurcaz yine :) oradan sana resimler gonderirim )

İlkin Enes dedi ki...

Katılıyorum Arazis kardeşe ve başarılarının devamını diliyorum.